Browsing by Author 0000-0003-3810-5943

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 79  next >
Issue DateTitleAuthor(s)TypeRights
2017Advances in the detection of fraudulent frsh game meat using mid infrared spectroscopyMoreira, Maria João; Saraiva, Cristina Maria Teixeira; Almeida, José Manuel Marques Martins DeConference ObjectOpen Access
2015Antibacterial activity of Myrtus communis L. essential oil on pathogenic and spoilage microbiotaDirce Martins; Joana Vilela; Alfredo Aires; Almeida, José Manuel Marques Martins de; Filipe Monteiro-Silva; Gerardo González-Aguilar; Cristina SaraivaArticleRestricted Access
2015Antibacterial activity of Myrtus communis L. essential oil on pathogenic and spoilage microbiotaMartins, Dirce; Vilela, Joana; Alfredo Aires; Almeida, José Manuel Marques Martins de; Silva, Filipe Monteiro; González-Aguilar, Gerardo; Saraiva, Cristina Maria TeixeiraArticleOpen Access
2016Antimicrobial effect of essential oils of Laurus nobilis L. and Rosmarinus officinallis L. on shelf-life of minced “Maronesa¿? beef stored under different packaging conditionsVilela, Joana; Martins, Dirce; Silva, Filipe Monteiro; González-Aguilar, Gerardo; Almeida, José Manuel Marques Martins De; Saraiva, Cristina Maria TeixeiraArticleOpen Access
2015Antimicrobial effect of essential oils of laurus nobilis l. and rosmarinus officinallis l. on shelf-life of minced “maronesa” beef stored under different packaging conditionsVilela, Joana; Martins, Dirce; Pires, Patricia; Almeida, José Manuel Marques Martins de; Saraiva, Cristina Maria TeixeiraArticleOpen Access
2014Aplicação da espectroscopia de infravermelhos na diferenciação da deterioração de carnes de caçaSaraiva, Cristina Maria Teixeira; Moreira, Maria João; Silva, Ana Catarina; Nascimento, Patricia; Almeida, José Manuel Marques Martins deArticleOpen Access
2016Aplicação de redes de período longo em fibra óptica à quantificação da concentração de etanol em gasolinaCabaço, João S.; Ferreira, Alexandra R. S.; Almeida, André L.; Santos, José Luís; Coelho, Luís; Almeida, José Manuel Marques Martins DeArticleOpen Access
5-Apr-2018Applying Fourier Transform Mid Infrared Spectroscopy to Detect the Adulteration of Salmo salar with Oncorhynchus mykissSousa, Nuno; Moreira, Maria João; Saraiva, Cristina Maria Teixeira; Almeida, José Manuel Marques Martins DeArticleOpen Access
Aug-2016Aptamer-based fiber sensor for thrombin detectionCoelho, Luís; Almeida, José Manuel Marques Martins De; Santos, José Luís; Jorge, Pedro A. S.; Martins, Maria Cristina L.; Viegas, Diana; Queirós, Raquel B.ArticleOpen Access
2015Atividade antimicrobiana do óleo essencial de Myrtus Communis L. na microbiota patogénica e deteriorativa de carne bovina de Raça MaronesaMartins, Dirce; Vilela, Joana; Aires, Alfredo; Almeida, José Manuel Marques Martins de; Silva, Filipe Monteiro; González-Aguilar, Gerardo; Saraiva, CristinaConference ObjectRestricted Access
2012Avaliação da deterioração de carne fresca por espectroscopia de infravermelhosAlmeida, José Manuel Marques Martins de; Cristina SaraivaConference ObjectRestricted Access
2014Avaliação da fração fenólica extraída com metanol de resíduos de lagares de azeite por métodos químicosPatrícia Raquel da Silva Matos; Ricardo Micael de Oliveira Cardoso; Almeida, José Manuel Marques Martins de; Carla AmaralConference ObjectRestricted Access
2014Avaliação da fração fenólica extraída com metanol de resíduos de lagares de azeite por métodos químicos, cromatográficos e espectroscópicosMatos, Patrícia Raquel da Silva; Cardoso, Ricardo Micael de Oliveira; Almeida, José Manuel Marques Martins de; Marinho, Carla Maria Alves Quintelas do AmaralArticleOpen Access
2014Caracterização da fração fenólica de resíduos de lagares de azeite extraída com acetato de etilo, por métodos químicos, cromatográficos e espectroscópicosCardoso, Ricardo Micael de Oliveira; Matos, Patrícia Raquel da Silva; Marinho, Carla Maria Alves Quintelas do Amaral; Almeida, José Manuel Marques Martins deArticleOpen Access
2016Caracterização espectroscópica no infravermelho médio de óleos essenciais de flor de Rosmarinus Officinalis L.Ribeiro, Miguel; Silva, Ana Catarina; Silva, Filipe Monteiro; González-Aguilar, Gerardo; Saraiva, Cristina Maria Teixeira; Almeida, José Manuel Marques Martins DeConference ObjectOpen Access
2018Characterization of deterioration of fallow deer and goat meat using microbial and mid infrared spectroscopy in tandem with chemometricsMaria João Moreira; Ana Catarina Silva; Almeida, José Manuel Marques Martins de; Cristina Saraiva--
1-Mar-2016Characterization of zinc oxide coated optical fiber long period gratingswith improved refractive index sensing propertiesCoelho, Luís; Viegas, Diana; Santos, José Luís; Almeida, José Manuel Marques Martins deArticleClosed Access
2016A chemometrics approach applied to Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) for monitoring the spoilage of fresh salmon (Salmo salar) stored under modified atmospheresAlmeida, José Manuel Marques Martins de; Saraiva, Cristina Maria Teixeira; Vasconcelos, Helena Catarina Araújo Soares GuedesArticleOpen Access
2015Coated optical fibres for sensing at INESC TECAlmeida, José Manuel Marques Martins de; Coelho, Luis; Santos, José Luís; Viegas, DianaArticleOpen Access
2013Discrimination and characterization of maturation stages of extra virgin olive oils using FTIR in tandem with chemometricsGouvinhas, Irene Pereira; Almeida, José Manuel Marques Martins de; Barros, Ana Isabel Ramos Novo Amorim deArticleOpen Access