Browsing by Author 0000-0002-1615-2418

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 21 to 40 of 64 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)TypeRights
11-Oct-2016Estabilização tartárica de um vinho do Porto Ruby Reserva por electrodiálise: Processo alternativo à estabilização tartárica pelo frioJORGE, Nuno; VILELA, Alice; BRAGA, António; M. NUNES, Fernando; COSME, FernandaConference ObjectClosed Access
Feb-2019Estudo do efeito da temperatura de secagem nos bagos de uva para a preparação de infusõesRibeiro, A.; Vilela, Alice Maria Correia; Pinto, Teresa Maria Dos SantosConference ObjectOpen Access
2013Estudo do perfil sensorial de Vinhos do Porto Branco, Ruby e Tawny presentes no mercado PortuguêsVilela, Alice; Correia, Elisete; Monteiro, BebianaConference ObjectOpen Access
14-Jul-2013Estudo do perfil sensorial de Vinhos do Porto PinkMonteiro, Bebiana; Vilela, Alice Maria Correia; Correia, EliseteConference ObjectOpen Access
2-Nov-2015From Sugar of Grape to Alcohol of Wine: Sensorial Impact of Alcohol in WineJordão, António M.; Vilela, Alice; Cosme, FernandaArticleClosed Access
15-Apr-2016Imobilização em esferas de camada dupla de Alginato-Quitosano de um isolado ambiental de Candida oleophila para aplicação biotecnológica ao tratamento de efluentes com elevados teores de compostos fenólicosPeixoto, Fernando; Amaral, Carla; Vilela, AliceConference ObjectClosed Access
28-May-2018Influence of non-allergenic fining agents on white wine phenolic and volatile compositionQuintela, Jorgina; Oliveira, J. M.; Ribeiro, L. Filipe; Vilela, Alice Maria Correia; Cosme, FernandaConference ObjectOpen Access
3-Mar-2020Infusões como valorização de subprodutos da videiraPinto, Teresa Maria dos Santos; Silva, Bruno; Vilela, Alice Maria CorreiaConference ObjectOpen Access
Dec-2005Isolation and characterization of yeast strains with ability to decrease volatile acidity of winesVilela, Alice; Schuller, Dorit; Mendes-Faia, Arlete; Côrte-Real, ManuelaOtherRestricted Access
2007Isolation of yeast strains with ability to reduce volatile acidity of winesVilela, Alice; Schuller, Dorit; Mendes-Faia, Arlete; Côrte-Real, ManuelaConference ObjectRestricted Access
23-Oct-2016A LEXICON FOR DESCRIBING THE ORAL, NASAL AND ORTHO-NASAL SENSATIONS ELICITED BY PORTUGUESE MONOVARIETAL LOUREIRO WINESMarques, Catarina; Correia, Elisete; Vilela, AliceConference ObjectClosed Access
15-Apr-2015Perfil sensorial de vinhos brancos monovarietais produzidos com castas brancas cultivadas na região demarcada do douro.Martins, Sílvia; Cosme, Fernanda; Vilela, AliceConference ObjectClosed Access
11-Oct-2016Perfil Sensorial e Fenólico De Vinhos Brancos Monovarietais Produzidos Com Castas Brancas Cultivadas Na Região Demarcada Do DouroVILELA, Alice; MARTINS, Sílvia; COSME, FernandaConference ObjectClosed Access
17-Jul-2017Phenolic and sensorial characterization of Loureiro monovarietal wines from Portuguese Vinho Verde RegionVilela, Alice Maria Correia; Lopes, Cátia; Marques, Catarina; Nunes, Fernando Hermínio Ferreira Milheiro; Correia, Elisete; Cosme, FernandaConference ObjectOpen Access
17-Jun-2016Phenolic composition of white monovarietal wines from the Vinho Verde regionLopes, Cátia; Marques, Catarina; Correia, Elisete; M. Nunes, Fernando; Vilela, Alice; Cosme, FernandaConference ObjectOpen Access
2014Phenotypic and metabolic traits of commercial Saccharomyces cerevisiae yeastsBarbosa, Catarina; Lage, Patrícia; Vilela, Alice; Mendes-Faia, Arlete; Mendes-Ferreira, AnaArticleOpen Access
17-Jun-2016Recruitment, selection and training of a sensory panel for Vinho Verde organoleptic evaluationMarques, Catarina; Correia, Elisete; Vilela, AliceConference ObjectOpen Access
May-2008Reduction of volatile acidity of wines by isolated and commercial yeast strainsVilela, Alice; Schuller, Dorit; Mendes-Faia, Arlete; Côrte-Real, ManuelaConference ObjectRestricted Access
May-2010Reduction of volatile acidity of wines by selected yeast strainsVilela, Alice; Schuller, Dorit; Mendes-Faia, Arlete; Côrte-Real, ManuelaConference ObjectRestricted Access
30-May-2012Reduction of wine volatile acidity by immobilized S. cerevisiae cells in alginate-chitosan beadsVilela, Alice; Schuller, Dorit; Mendes-Faia, Arlete; Côrte-Real, ManuelaConference Object; LectureOpen Access